Turistaként érkeztél a Feszt!Egerre?

Amíg lélekben az esti koncertekre hangolódsz, a napot töltsd Eger felfedezésével! Kiváló éttermeket és borospincéket találsz karnyújtásnyira egymástól, két feltöltődés között pedig emblematikus látnivalókat járhatsz be Magyarország egyik kedvenc városában. Mászd meg a minaretet, barangolj föld alatti pincerendszerben, lazíts egy török hammam masszással! Engedd, hogy személyre szabott tippeket adjunk egri tartózkodásodhoz! Látogass el a Tourinform irodába, a Bajcsy-Zsilinszky utca 9. szám alá, vagy böngészd át a visiteger.com kínálatát. Látnivalók, gasztronómia, szállásajánlatok és programok egy helyen.

További információ

Egerszalók több, mint gondolnád!

Az esti koncertek előtt töltődj fel Egertől mindössze 6 km-re Egerszalókon.
Itt láthatod az Európában egyedülálló Sódombot, akár a medencékben ülve is gyönyörködhetsz a látványban, közben pedig a tested is ellazul. Ha inkább aktív kikapcsolódásra vágysz “ülj be az időgépünkbe” a Barlanglakásoknál. A 3D-s barlangmoziban visszarepülhetsz egészen a dínók koráig. A házakat végig járva pedig megismerheted a múltunk egy kis darabkáját. Felfedezheted a nagymama masináját, vagy a búbos kemencét amiben lehet hogy még neked is sütöttek finomságokat. A Sáfránykertben pedig végig lehet kóstolni a fűszereket, gyógynövényeket, vagy dobd le a plédet és egyszerűen feküdj ki a fűbe pihenni. Térj be a helyi termékek boltjába és válogass a finomságok közül.

További információ

Kaptár-kövek, Noszvaj

Feszt!Arcok vállaljatok be egy jó túrát a Kaptár-kövekhez, gyalog csak egy óra a Bolyki-völgytől! A WAZE ugyan nem vezet oda, mobillal Google térkép segítségével viszonylag gyorsan oda lehet találni, de a környékbeli kertekben, pincékben dolgozó helyiektől is érdeklődhettek, merre kell menni.
A Kaptár-kövek eredete nem ismert, több feltételezés is van arról, hogy mire használhatták, egyes vélemények szerint temetkezési hely, mások szerint méhkaptárak voltak a riolittufába vésett bemélyedések.
A túra ideje 2-3 óra tempótól függően a gyönyörű kora nyári erdőben. Ha kora délután indultok, visszafelé már könnyű lesz tájékozódni a Feszt!Eger hangjai alapján.

Strand! Strand! Strand!

Nincs is annál jobb, mint nappal strandolni, éjjel bulizni. Eger belvároshoz közel van a legendás fürdő rengeteg medencével, sörcsappal és csavaros fagyival. Másnaposság ellen tökéletes program meredeten bámulni a hullámzó vizet, ezt egy feszt!arc sem hagyhatja ki!

Török fürdő

Ha egy Feszt!Arc igazán lazulni akar, akkor ide megy. Az egri törökfürdő legrégebbi medencéje, a Török medence még 1610-ben épült, ha belegondoltok alig 60 évvel a legendás ostrom után. Ebből már ki is derült egy újabb történelmi tény: a törökök végül bevették Eger várát, ám arról Gárdonyi nem írt könyvet. Itt hagyták a fürdőt, amit ne hagyjatok ki! Gyönyörű a nagy tükörmedence, aranykupolája. A Török fürdőben van még 6 medence, majd masszázs, gőzfürdő, szauna. FONTOS: A Török fürdőben a gyógyvíz radon-tartalma miatt 2,5 óra tartózkodásra van lehetőség, különben sötétben világítani fogtok.