Nem csak buli van meg részegség. Kultúra! Az kell nektek!

Ha egri vagy azért, ha nem egri azért.

A kultúrtrip kezdő pontja rögtön a Bolyki-völgy kijáratnál indul: mielőtt nekivágtok a városi sétának, igyatok egy jó hideg fröccsöt! Ha beértetek (úgy egy óra múlva, ha gyalog mentek) a városba bármerre mentek, jó helyet találtok. Ez itt nem a Lonely Planet, hogy leírjuk nektek mi micsoda és hol van, csak azt mondjuk meg, hogy merre jártak az elmúlt hetekben a legjobb Feszt!Arcok és segítségükkel felfedezhetitek a város rejtelmeit.

Ide Kattintsatok

Kaptár-kövek, Noszvaj

Feszt!Arcok vállaljatok be egy jó túrát a Kaptár-kövekhez, gyalog csak egy óra a Bolyki-völgytől! A WAZE ugyan nem vezet oda, mobillal Google térkép segítségével viszonylag gyorsan oda lehet találni, de a környékbeli kertekben, pincékben dolgozó helyiektől is érdeklődhettek, merre kell menni.
A Kaptár-kövek eredete nem ismert, több feltételezés is van arról, hogy mire használhatták, egyes vélemények szerint temetkezési hely, mások szerint méhkaptárak voltak a riolittufába vésett bemélyedések.
A túra ideje 2-3 óra tempótól függően a gyönyörű kora nyári erdőben. Ha kora délután indultok, visszafelé már könnyű lesz tájékozódni a Feszt!Eger hangjai alapján.

Strand! Strand! Strand!

Nincs is annál jobb, mint nappal strandolni, éjjel bulizni. Eger belvároshoz közel van a legendás fürdő rengeteg medencével, sörcsappal és csavaros fagyival. Másnaposság ellen tökéletes program meredeten bámulni a hullámzó vizet, ezt egy feszt!arc sem hagyhatja ki!

Török fürdő

Ha egy Feszt!Arc igazán lazulni akar, akkor ide megy. Az egri törökfürdő legrégebbi medencéje, a Török medence még 1610-ben épült, ha belegondoltok alig 60 évvel a legendás ostrom után. Ebből már ki is derült egy újabb történelmi tény: a törökök végül bevették Eger várát, ám arról Gárdonyi nem írt könyvet. Itt hagyták a fürdőt, amit ne hagyjatok ki! Gyönyörű a nagy tükörmedence, aranykupolája. A Török fürdőben van még 6 medence, majd masszázs, gőzfürdő, szauna. FONTOS: A Török fürdőben a gyógyvíz radon-tartalma miatt 2,5 óra tartózkodásra van lehetőség, különben sötétben világítani fogtok.