csütörtök, március 03 rd, 2016

Idén is lesz Feszt!Eger a szokásos helyen, a Bolyki-völgyben és a szokásos kombóban: Music Hungary könnyűzeneipari konferenciával és az ÉTER Plusz zenei tehetségkutatóval – jelentette be csütörtökön a főszervező.

Tóth Tibor elmondta: idén a Feszt!Eger-t május 26-tól 28-ig rendezik meg, és a három nap alatt három színpadon közel 50 zenekarlép fel, az ÉTER Plusz zenei tehetségkutatón pedig 35 fiatal együttes, zenész mutatja meg oroszlánkörmeit.

Csütörtökön jön a 25 éves Quimby és a Második műszak, pénteken – mások mellett – a Wellhello, a Mary Popkids, a Halott pénz, a Paddy & the Rats, Péterfy Bori és a Bëlga szórakoztatja a nagyérdeműt, de a szombat is zúzós lesz, mert fellép Ganxsta Zolee és a Kartel, a Road, a Tankcsapda, a Hiperkarma, Anna and the Barbies és a Supernem.

akarmi

Tóth Tibor arról is beszélt: a jegyárak ugyan drágábbak lesznek, de még így is alacsonyabbak a többi fesztiválhoz képest. Elmondta: már nyereséges a fesztivál, tavaly 30 millió Forintból, idén már mintegy 41 millió Forintból gazdálkodhatnak.

Hangsúlyozta: tavaly több, mint tízezren voltak a Feszt!Egeren, idén a cél, hogy ezt a számot minimum megtartsák, de inkább meghaladják, illetve hogy mind a három napon telt ház legyen.

Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője, a Feszt!Eger életre hívója és a Music Hungary szervezője kiemelte: idén is megrendezik a fesztiválhoz kapcsolódóan a Music Hungary-t, amely az ország egyetlen zeneipari konferenciája. Ezúttal az iparág képviselői (zenészek, énekesek, producerek) azt vitatják meg, hogyan lehet beemelni a könnyűzenei oktatást a közoktatásba. Gerendai elmondta: a zeneipari konferencia egyik legfontosabb eredményének a Cseh Tamás program elindítását tartja.

Habis László polgármester hangsúlyozta: új színt vitt a Feszt!Eger a város kulturális, zenei, turisztikai kínálatába. Akárcsak tavaly, idén is 15 millióval támogatja az egri önkormányzat a fesztivált, az Egri ifjúsági zenei programon keresztül pedig egy négymillió forintos pályázatot hirdetett meg helyi zenekarok számára.

Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Eger és térsége fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt: a Feszt!Eger már a város imázsának fontos része, és mostanra a fiatalok legkedveltebb fesztiváljává vált a régióban. Külön öröm, hogy a Feszt!Egerrel harmadszor nyitja meg a város a fesztiválszezont – tette hozzá.

Az Eger Híreknek egy hosszabb videó-interjút is adott Gerendai Károly, amelyet hétvégén nézhetsz meg portálunkon.

Forrás: Egerhirek.hu