csütörtök, március 19 th, 2015

Eger Hírek:
Még 70 napot kell aludni a Feszt!Eger-ig. Addig is hírportálunk a rendezvény médiapartnereként új sorozatot indít, amelyben bemutatkoznak a fellépők. Néhány napja a Quimby, valamint a Kowalsky Meg a Vega küldöttvideóüzenetet olvasóinknak, most “Kowáék” interjút is adtak az EGER híreknek. Ha valaki nem tudja kivárni egri fellépésüket, a zenekar hivatalos okostelefon-alkalmazását is letöltheti Android-ra és iOS-re itt, hogy telefonon is értesülhessen a zenekarral kapcsolatos legfrissebb hírekről, képekről, videókról, koncertekről és még sok minden másról.

Új, nyolcadik nagylemezetek 2016-ban debütál, de ha minden igaz három dalotokat már ebben az évben is lehet hallani koncertjeiteken. Kettőnek a címe már ismert, a “Varázsszavak”-hoz, amely bevallásotok szerint szokatlanabb, rendhagyóbb a korábbi dalaitokhoz képest, videoklip is készült. Mit lehet tudni az új dalaitokról?

A Varázsszavak az első bemutatásra került dal a 2016-ban érkező új nagylemezről és valóban igaz, hogy hamarosan debütál még két vadonatúj szerzemény mielőtt a teljes lemez érkezne. Mindhárom dal – egyszerre- idén csupán egyszer fog elhangozni élőben, mégpedig a 2015. június 12-ei nagy nyári bulin a Barba Negra Trackben. A Varázsszavak szinte egyből koncert kedvencé vált, hiszen az egri klub koncert alkalmával, amikor is először hangzott el élőben, a közönség minden sorát velünk együtt énekelte végig.

2003-ban alakult a zenekar, valóban egylemezes projektnek indult a dolog?

Valóban… Sőt , mint ahogyan az többször elhangzott, valójában Kowalsky szólólemeznek indult az is, csak menet közben alakult úgy, hogy mégis zenekaros formátummal jelentettük meg. Azóta nagyon sok változás történt a hangszeres felállás terén, míg végül összeállt az a mag, amely egyértelműen egy zenekar kontúrjait rajzolta ki.

Bár könyvetekben a Csak egy ág… -ban részletesen leírjátok a zenekar eszmeiségét, életszeméletét, össze lehet foglalni azért pár mondatban az egri közönségnek mi is a Szív Forradalma?

Nagyon egyszerűen és lesarkítva az az üzenet, hogy az ember minden dolgáért, cselekedetéért , élethelyzetéért maga a felelős.
Az irányultságunk, az élethez való hozzáállásunk, a gondolataink és az érzéseink minősége határozza meg, hogy mivel találjuk magunkat szembe az életben. Ha bármin változtatni szeretnénk, ahhoz  jól meg kell értenünk, hogy önmagunkon belül vagyunk csupán képesek elindítani a változás lehetőségeit. A világ minden megnyilvánulása- amivel találkozunk- csupán tükörképet mutat a jelenlegi állapotunkra. Ez kollektíven és egyénileg is egy rendkívül kifinomult , elképzelhetetlenül precíz univerzális “program”….. Minél többet értünk ebből a “programból”, minél jobban rálátunk, annál tudatosabb a létezésünk…Ezt tartjuk az ember nagy feladatának…. Ez maga a “szív forradalma” – ha már valahogyan meg kell jelölni…

Készültök valamilyen meglepetéssel a Feszt!Egerre?

Minden egyes fellépésre úgy készülünk, mintha az lenne az utolsó lehetőségünk valami nagyszerű dolgot csinálni!  Emellett persze tervezünk is, és ha minden jól megy akár még egy új dal bemutatása is benne lesz az Eger! Feszt-es setlist-ben!!!

Van valamilyen emléketek, élményetek Egerrel kapcsolatban?

Ha ide sorolható, hogy legutóbb itt mutattuk be első ízben a legújabb dalunkat (Varázsszavak), akkor az mindenképpen megemlítendő! Emlékszem mindenki nagyon izgult a csapatból, mert hát még nem voltunk annyira magabiztosak sem a hangszereken sem ami a szöveget illeti. Aztán olyan nagy élményt nyújtott az egri közönség hangulata, hogy menet közben meg is feledkeztünk a nagy izgalmunkról! A premier nagyszerűen sikerült. Ezért ezúton is hálás köszönettel tartozunk egri barátainknak. Azóta már végleg elillant a lámpaláz a Varázsszavakat illetően.

Begyűjtöttétek a Fonogram és az Arany Nyíl díjat, a “Még nem éden” című albumotok dupla platina lemez lett. Tudom, nehéz kérdés, de mi a sikeretek titka, mi vajon a zenekarotok erőssége?

Rajongásig szeretjük a “munkánkat”… Ennyi a titok. Régen is ezt mondtuk, de rá kellett jönnünk így utólag, hogy teljesen téves volt a megközelítésünk,és a megértésünk, hogy mit is jelent az: azt csinálhatjuk amit önként választottunk és szeretünk. Az egyénieskedés csupán addig erény, amíg a saját tehetségét a közösbe helyezi az ember. Azon felül csak gally a küllők közé. Mára valóban egységes csapatot alkotunk és hálával , odaadással ápoljuk a közös “munkánkat”. Minden mást az isten adott nekünk tehetség gyanánt ….de a fentiekben vázolt dolgokat nekünk kell hozzátenni… minden egyes nap!