Facebook EseményJegyvásárlás

Szemünk előtt zajló rocktörténelem – gimnazista együttesből a szemünk láttára nő az AWS az egyik legsikeresebb metálbandává hazánkban. A holnap koncertzenekara megállíthatatlan: nagyobb, és magasabbra tör, mint valaha!

Az öttagú modern metalt játszó zenekar 2006-os gimnáziumi alakulása óta nagy utat tett meg szó szerint és átvitt értelemben is: bejárta az egész országot, és 2018-ban ők képviselték Magyarországot a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon, most pedig negyedik albumukon dolgozva adtak koncertet a Budapest Parkban, mielőtt augusztusban bevették a Wacken Open Air színpadát! Eközben az októberi lemezbemutató koncertjük a Barba Negrában egy hónappal előre megtelt.

Az elmúlt tizenhárom év alatt számtalan alkalommal körbeturnézták hazánk klubjait, miközben egyre nagyobb tömegek előtt adták elő dalaikat addig megjelent három nagylemezükről. Több alkalommal játszottak külföldön is, így 2018 elején például Londonban léptek fel, de emellett az Akvárium Klubban és az A38 Hajón is egymás után töltötték meg a termeket a legutóbbi klubszezon során.
Számos elismerésben részesültek már, hiszen indulásuk után nem sokkal elnyerték az MTV:Brand New díját, majd 2016-ban a méltán híres Gumizsiráf Díjátadón is hazavitték az év albumának járó elismerést a Kint a vízben c. lemezzel. Ezután A Dal 2018 győzelem, Fonogram-jelölés és a lisszaboni Eurovízió döntős kaland következett, melynek folyományaképp felkerültek a nemzetközi metálzenei színtér radarjára is. Írt róluk a The New York Times, a Washington Post, külön cikket szentelt nekik a legendás NME, és interjúzott velük a VICE. A verseny közben pedig a világ egyik legnagyobb metálfesztiválja is felfigyelt rájuk. A Wacken Open Air a kezdetektől fogva lelkesen támogatta a csapatot social felületein, a döntőbe jutás után pedig azonnal meg is hívta őket játszani a fesztiválra 2018 augusztusában.

Erős év volt 2018 a csapat életében, hiszen mindezek mellett folyamatosan zajlott tavaszi-nyári fesztiválturnéjuk, melynek kiemelt állomására a Budapest Parkban több ezer ember volt kíváncsi. Eközben gőzerővel dolgoztak minden korábbinál sötétebb negyedik lemezükön, a Fekete részemen, ami két év után követi a Fonogram-jelölt Kint a vízből című darabot. Az új korongot októberben mutatták be teltház előtt a Barba Negrában úgy, hogy már egy hónappal előre teltházas lett az esemény. Ezt követően országos lemezbemutató turnéra indulnak, és meg sem állnak a 2019-es nyári fesztiválszezonig.

Facebook / YouTube

Vissza